Hjemmet & Boligen Mad Sundhed

Helsekost opskrifter med mandelmel

Helsekost + mandelmel appelsinHvis du er en af dem, der rider med på helsekost tendenser som LCHF, Paleo eller glutenfri, så har du sikkert også stiftet bekendtskab med mandelmel. Mandelmel går under kategorien helsekost, netop fordi du med mandelmel, i stedet for almindeligt mel, undgår al stivelsen. Samtidigt får du med helsekostproduktet mandelmel en hel masser af de gode fedtstoffer, og det mætter i langt højere grad end tomme kulhydrater, som der for eksempel er i mel, pasta og kartofler.

Du får herunder to bud på, hvad du kan lave med mandelmel – og nej, det er ikke 70’er helsekost.

Helsekost appelsinkage:

Et rigtig godt bud på en lækker kage med mandelmel er appelsinkage. Den her appelsinkage med mandelmel er ikke blot lækker, den er også super sund, da der hverken er sukker eller smør i, hvorfor den også går under kategorien helsekost:

  • 1 -2 økologisk appelsiner
  • 100 g mandelmel
  • 3 æg
  • 35 g sukrin
  • 1 tsk. bagepulver
  • 0,5 tsk. stødt kardemomme

Læg vaskede appelsiner i en gryde, dæk dem med koldt vand, og kog dem i ca. 1,5 time ved ikke for høj varme. Når appelsinerne er møre hælder du vandet fra, og lader dem køle af. Halver dem og fjern kernerne, og skær så appelsinerne i grove stykker, hvorefter du blender dem. Bland mandelmelet med appelsinpuréen, sukrin, kardemomme, bagepulver og æg. Rør det hele godt sammen, kom det i en springform og bag kagen ca. 45 minutter ved 190 grader. Vupti, så har du en lækker helsekost appelsinkage med mandelmel.

Du kan også vælge at bage et godt gammeldags brød. Eller, godt og gammeldags er det jo nok ikke, for i det her helsekost brød er der nærmest kun kerner og mandelmel.

Helsekost + mandelmel brød

Helsekost kernebrød med mandelmel:

  • 100 gr. mandelmel
  • 130 gr. hørfrø
  • 2 spsk. fiberHUSK
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. krydderi (for eksempel oregano eller timian)
  • 150 gr. solsikkekerner
  • 300 gr. Kvark
  • 5 æg

Beklæd en brødform med bagepapir. Blend hørfrø med fiberHUSK i en skål. Vend mandelmel, bagepulver, salt, krydderi er og solsikkekerner i skålen. Rør det hele sammen med kvark og æg, indtil det er godt blandet. Fordel dejen i brødformen, og bag det i 60 minutter på 175 grader.

Der har du så et lækkert helsekost kernebrød med mandelmel. Husk at lade det køle helt af, inden du skærer i det. Bon appetit!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Powered by: Wordpress