Låsesmed

Da uheldet skete, var det godt at have en låsesmed med døgnvagt

På trods af at nogle mener, jeg er ved at være for gammel til det, kan jeg stadig godt lide at gå i byen. Jeg har nogle singleveninder, hvor det nærmest er tradition, at vi skal ud og have det sjovt. Derfor er der mange af mine weekender, der bliver tilbragt på barer og lignende. Det var sådan en aften, hvor uheldet ramte mig. Ikke mens jeg var i byen, nej, det var faktisk en virkelig god tur. Men da jeg kom hjem i min lejlighed, kunne jeg godt fornemme, at der var noget galt. Måtten foran døren var helt skæv, og låsen var blevet brudt op i min hoveddør. Det blev ret hurtigt klart for mig, at der var begået indbrud i mit hjem, mens jeg havde været ude med mine veninder.

Og hvad gør man så?

Min første reaktion var faktisk at blive ked af det. Jeg åbnede døren og kunne finde alle mine ting hulter til bulter hen over gulvet. Jeg er faktisk ret god til at rydde op og holde orden, så jeg fik allerede lidt stress over, at det hele var blevet ødelagt. Og så blev jeg utroligt vred på dem, der havde frækheden til at bryde ind i andres hjem og rode i private ting. Men jeg vidste også, at jeg blev nødt til at gøre noget med det samme. Jeg kunne jo ikke lægge mig til at sove for åben dør, selvom det var det, jeg havde allermest lyst til. I stedet måtte jeg finde nummeret på en lokal låsesmed med døgnvagt og bede om hjælp.

Låsesmed med døgnvagt er en god ting

Man kan jo ikke selv styre, hvornår et indbrud sker. Derfor er det rigtig godt, at en låsesmed med døgnvagt findes. Ellers havde jeg ikke vidst, hvad jeg skulle gøre. For det var ikke kun midt om natten, men også weekend. Hvis en låsesmed havde insisteret på normale åbningstider, ville jeg skulle have ventet til mandag. Det behøvede jeg heldigvis ikke, for der var nogen til at besvare mit opkald med det samme. Og de kom faktisk overraskende hurtigt og hjalp mig. Det handlede bare om at lave noget midlertidigt, så de satte en lås i døren. Det gik hurtigt, og det var jeg ret glad for, så jeg kunne komme i seng og håndtere det hele dagen efter.

Nu har jeg tyverisikret mit hjem

En ting vidste jeg, efter jeg havde oplevet indbrud: Det skulle ikke ske igen. Sådan har alle det nok, men der er også nogle ting, man selv kan gøre for at gøre det svært for tyvene. Ham låsesmeden der hjalp mig om natten, var meget venlig og fortalte mig, at der er mange muligheder og løsninger inden for tyverisikring i dag. Der er altså god mulighed for at gøre sit hjem mere sikkert og trygt at være i. Det tilbud valgte jeg at takke ja til, og han hjalp mig med at finde frem til den løsning, der passede mig bedst. Så nu har jeg nye og mere moderne låse i hele mit hus og en dørtelefon, så jeg kan snakke med folk, inden jeg lukker dem ind i mit hjem.

Jeg sover trygt om natten

I tiden efter indbruddet havde jeg lidt svært ved at finde ro, når jeg skulle sove. Det var nok, fordi jeg følte mig utryg, efter der havde været fremmede inde i mit hjem. Og det er ærgerligt, for hvis man ikke kan føle sig tryg og sove godt i sit eget hjem, hvor kan man så? Det er heldigvis gået over, efter jeg har fået tyverisikret mit hjem med hjælp fra en låsesmed med døgnvagt. Nu føler jeg mig sikker – både når jeg er hjemme, og når jeg er ude.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *